سرانه مصرف روغن خوراکی ایران 10 برابر اروپا




۱۰ام آذر ۱۳۹۶ ماشین و خودرو

معاون توسعه مدیریت سازمان توسعه تجارت با اشاره به واردات حدود دو میلیارد دلاری روغن خام تاکید کرد که سرانه مصرف روغن در ایران باید کاهش پیدا کند و مازاد تولید به سمت صادرات هدایت شود، چرا که هم‌اکنون حدود ۱۰ برابر اروپایی‌ها روغن مصرف می‌کنیم.

معاون توسعه مدیریت سازمان توسعه تجارت با اشاره به واردات حدود دو میلیارد دلاری روغن خام تاکید کرد که سرانه مصرف روغن در ایران باید کاهش پیدا کند و مازاد تولید به سمت صادرات هدایت شود، چرا که هم‌اکنون حدود ۱۰ برابر اروپایی‌ها روغن مصرف می‌کنیم.به گزارش ایسنا، امیر طالبی در همایش روغن های خوراکی و دانه های روغنی اظهار کرد: بیشترین میزان واردات روغن خام به برزیل، آرژانتین، اندونزی و مالزی اختصاص دارد و سالانه حدود دو میلیارد دلار واردات روغن خام صورت می‌گیرد که این میزان در سال گذشته به حدود یک میلیارد دلار رسید.وی با بیان اینکه ظرفیت تولید روغن نباتی در کشور دو برابر نیاز داخل است، افزود: در سال گذشته حدود ۷۶ میلیون دلار صادرات روغن نباتی به عراق، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و ترکمنستان داشتیم که البته اوج صادرات صنعت روغن نباتی مربوط به سال ۹۰ بود که به ۱۱۵ میلیون دلار رسید.معاون توسعه مدیریت سازمان توسعه تجارت با بیان این‌که سالانه یک تا دو میلیارد دلار روغن وارد می‌شود اما در شرایط کنونی و با توجه به خالی بودن ظرفیت کارخانه‌های روغن کشی، می‌توان واردات دانه‌های روغنی را جایگزین واردات روغن خام کرد.

سرانه مصرف روغن در ایران حدود ۱۰ برابر اروپا

طالبی درباره‌ی سرانه مصرف روغن نباتی در ایران، خاطر نشان کرد: در دهه ۴۰ حدود ۲.۵ کیلوگرم روغن در کشور مصرف می‌شد که این رقم در حال حاضر به حدود ۲۰ کیلوگرم رسیده است و حدود هشت کیلوگرم از میانگین سرانه مصرف جهانی بالاتر است.وی تاکید کرد: متوسط سرانه مصرف روغن نباتی در برخی کشورهای اروپایی سه تا پنج کیلوگرم بوده که نشان‌دهنده فاصله بسیار زیاد این سرانه با میزان مصرف روغن در کشور است، اما باید با کاهش میزان مصرف داخلی مازاد تولیدات را به سمت بازارهای صادراتی هدایت کنیم..

تفاوت حدود ۷۰ درصدی قیمت روغن نباتی از یک برند تا برند دیگر

مدیرکل صنایع غذایی وزارت صنعت با اشاره به تفاوت حدود ۷۰ درصدی قیمت روغن نباتی از یک برند تا یک برند دیگر گفت: وزارت جهاد کشاورزی در زمینه توسعه کشت دانه‌های روغنی فعالیت خوبی انجام داده، اما باید به اقتصاد صنعت روغن‌کشی و خروجی آن یعنی کنجاله و روغن خام بیشتر توجه کند.به گزارش ایسنا، مهدی صادقی نیارکی نیز در امه این  همایش اظهار کرد: در حال حاضر یک نوع روغن یک لیتری با قیمت ۱۰ هزار تومان در کشور عرضه می‌شود و همین میزان روغن نیز با برند دیگری با قیمت ۶۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد که نقش دانش‌بنیان شدن صنعت در این میان مؤثر است.وی همچنین با بیان اینکه هر روز شاهد ایجاد واحدهای جدید کوچک عرضه لبنیات در هر محله هستیم، بیان کرد: برخی تولیدکنندگان کارگاهی خرد و متوسط نسبت به تولید اقدام می‌کنند که اگر تولیدکنندگان بزرگ به دانش‌بنیان شدن توجهی نداشته باشند ممکن است اتفاقی که در صنعت لبنیات روی داده در صنعت روغن نباتی نیز بیفتد.مدیرکل صنایع غذایی وزارت صنعت با اشاره به بازار مناسب عراق برای صادرات روغن نباتی ایران، افزود: این بازار کشش خرید ۶۰۰ هزار تن روغن‌نباتی را دارا است که تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند، البته در برخی مزیت‌ها عقب هستیم که باید جبران شود و صنعت نیز باید دانش‌بنیان شود.صادقی نیارکی با بیان اینکه حدود ۹۵ درصد روغن مصرفی کشور از محل واردات تأمین می‌شود، ادامه داد: حدود ۵۰۰ هزار تن روغن مصرفی کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود.وی با بیان اینکه صنعت روغن‌کشی نیز دارای ظرفیت پنج میلیون تنی است و توان تأمین کل نیاز کشور به کنجاله در داخل وجود دارد، گفت: بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور به روغن از طریق تولید داخل قابل تامین است. گرچه وزارت کشاورزی در زمینه توسعه کشت دانه‌های روغنی فعالیت خوبی انجام داده اما باید به اقتصاد صنعت روغن‌کشی و خروجی صنعت یعنی کنجاله و روغن خام نیز توجه کند.مدیرکل صنایع غذایی وزارت صنعت با اشاره به واردات دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن انواع دانه روغنی به کشور در سال گذشته، اظهار کرد: خروجی این واردات، تولید ۵۰۰ هزار تن روغن خام بوده است.صادقی نیارکی با تأکید بر لزوم دانش‌بنیان شدن صنایع روغن نباتی کشور  گفت: سهم صنعت روغن نباتی در ارزش افزوده کل صنعت ۱.۴ درصد است و ۰.۷ درصد اشتغال صنعت نیز به این بخش اختصاص دارد.

خالی بودن ظرفیت ۶۰ درصدی کارخانه‌های روغن‌کشی  

دبیر انجمن صنایع روغن‌کشی اعلام کرد که هم‌اکنون حدود ۶۰ درصد ظرفیت کارخانه‌های روغن‌کشی خالی است و این صنعت با حدود ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کند.اکبر سبقتی نیزدر همایش روغن‌های خوراکی و دانه‌های روغنی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون با تغییر دولت، رویکردها نیز نسبت به صنعت روغن تغییر کرد و در این میان صنعت روغن‌کشی با مشکلاتی مواجه شد که در نتیجه آن، واردات روغن خام به حدود دو میلیون تن رسید که می‌تواند ادامه پیدا کند.وی با بیان این که صاحبان صنایع روغن‌کشی نگران افزایش واردات هستند که می‌تواند این صنعت را با رکود مواجه کند، افزود: حدود ۴۰ درصد ظرفیت کارخانه‌های روغن‌کشی فعال است که برای افزایش این رقم پیشنهاداتی را به مسئولان ارائه کرده‌ایم.همچنین محسن کشمیری  دبیر انجمن کره گیاهی  نیز در این مراسم با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته توسط این انجمن برای افزایش تولید کره گیاهی در کشور و رساندن میزان تولید در این صنعت به اندازه تولید کشورهایی مانند ترکیه، اظهار کرد: صادرات محصول و به روزرسانی تکنولوژی تولید انواع کره گیاهی از دیگر اهداف پیشرو است.وی افزود: ظرفیت اسمی صنعت گیاهی حدود ۳۰۰ هزار تن بوده در حالی که تولید واقعی این صنعت ۸۰ تا ۹۰ هزار تن است.دبیر انجمن کره گیاهی با اشاره به تولید پنج نوع کره گیاهی، ادامه داد: تولیدکنندگان به کره پخت و پز و مارگارین مایع هنوز وارد نشده‌اند، اما می‌توانند در آینده به این مساله نیز ورود کنند.کشمیری گفت: سالانه ۱۵ میلیون تن کره گیاهی در جهان تولید می‌شود که لهستان، آلمان، انگلیس، هلند و بلژیک عمده ترین تولیدکنندگان کره گیاهی هستند.


مطالب پیشنهادی